ЄС допомагає Україні покращити систему контролю безпечності харчових продуктів

4 липня 2014 р. відбулось офіційне відкриття Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні». Проект направлений на сприяння виробництву безпечних харчових продуктів в Україні, підвищення впевненості українських споживачів у безпечності української продукції та покращення можливостей для експорту української продукції на європейські та світові ринки.

У своїй привітальній промові Ендрю Расбаш, радник-посланник, Керівник Програм зовнішньої допомоги Представництва ЄС в Україні сказав, що«існують великі можливості для українського бізнесу, щоб експортувати більше продукції до ЄС», додавши, що «Проект допоможе відкрити ці можливості й одночасно – збільшити впевненість українських споживачів щодо безпечності української продукції».

Віталій Башинський, Національний координатор Проекту та заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України наголосив на готовності Ветеринарної служби працювати з експертами Проекту. В. Башинський додав, що «Проект є продовженням надзвичайно успішних попередніх фінансованих ЄС проектів та є дуже амбітним щодо запланованої діяльності та результатів. Проте ми рішуче налаштовані наполегливо працювати та забезпечити успішність Проекту».

Європейський Союз надає допомогу Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України у вдосконаленні системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом “від лану до столу”. Проект ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», бюджет якого складає 3,8 млн. євро, допоможе гармонізувати відповідне законодавство України із законодавством ЄС, а також створити та запровадити правовий клімат, який сприятиме виробництву безпечних харчових продуктів і кормів та покращить експортні можливості для українських виробників.

Проект триватиме 33 місяці. Очікується, що у підсумку за допомогою міжнародних експертів буде досягнуто таких результатів: високий рівень захисту громадського здоров’я та прав споживачів, стійке зниження частоти виникнення харчових інфекцій, а також покращення сприйняття української продукції на внутрішньому та міжнародному ринках.

Проект ЄС впроваджується Консорціумом на чолі з данською компанією Grontmij A/S, до складу якого також входять компанії WYG International (Великобританія), Agriconsulting (Бельгія) та Державна ветеринарна служба Литви.

Даний Проект є частиною фінансованої Європейським Союзом Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні із загальним бюджетом у 10 мільйонів євро.

Джерело

Запись опубликована в рубрике Новини. Добавьте в закладки постоянную ссылку.